ORA PENTING


nyilih lek google

Iki omongane antara wong loro, sing podo ora pentinge, sing lagi nyangkruk nang warung pinggir embong (lho mosok kate nyangkrung nang tengah embong). Wong sing kesiji jenenge Wong Ra Penting Siji (WRP1), sitoke Wong Ra Penting Loro (WRP2).

 

(WRP2)          : Yok opo kabarmu lek?

(WRP1)          : Yo ngene iki.

(WRP2)          : (cengengesan) Apik berarti. Wes mangan lek?

(WRP1)          : Lha iki lagi lapo?

(WRP2)          : Jare sampeyan mari loro yo?

(WRP1)          : Iyo, loro moto.

(WRP2)          : Kok iso? Kenek opo lek?

(WRP1)          : Kakean ndelok raimu.

(WRP2)          : (cengengesan) Jare wes ora misuh maneh?

(WRP1)          : Lha mosok ‘raimu’ misuh? Trus kudu yok opo ngomonge? Dapurmu?

(WRP2)          : (ngukur-ngukur bokong, uteke nang kono soale) Iyo sih he…he. Tapi jare wong-wong aku iki manis lho lek he..he

(WRP1)          : Sing omong picek!

(WRP2)          : Misuh maneh? Eh ora ding tapi kok gak enak yo krungune nang kupingku? Mari ngene kate lapo sampeyan lek?

(WRP1)          : Macul!

(WRP2)          : Lho, sampeyan duwe sawah ta? Aku kok ora tau ngerti.

(WRP1)          : Sopo sing omong kate macul sawah?

(WRP2)          : Lha trus opo sing kate dipacul?

(WRP1)          : Ndasmu!

(WRP2)          : Nesu…nesu mesti iki. Sampeyan kok kaet mau meneng ae, mbok yo ganti aku sing ditakoni?

(WRP1)          : (grawuk-grawuk mejo) Kapan kon nyaur utangmu?

(WRP2)          : Woalah kate nagih ta? Pantes omongane ket mau ra enak. Sek lek, durung duwe duit. Iki kopine yo sek utang. Gak popo kan? Pisan iki maneh, sesuk lek duwe duit pasti tak saur (cengengesan)

(WRP1)          : (grawuk-grawuk aspal, mangkel) Ancen wong ora mutu!

 

Akhire wong loro, sing podo ra pentinge iku, meneng ae, ora omong-omongan maneh. Ancen ora penting (iseng ae).

4 thoughts on “ORA PENTING

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s