DOA WONG EDAN KANGGO WONG KEREN


Jare wong-wong tuwo, tambah tuwo ojo mung mikir dunyo

Jare bapak ibu, tambah tuwo kudu tambah mbeneh, ojo gawe wong tuwo soro

Jare sing mbaurekso, tambah tuwo yo akeh-akeh topo

Jare konco-konco, tambah tuwo ojo lali karo asalmu teko

Simbah ngendiko, ra iso nyangoni opo-opo

Bapak ibu mung iso menehi dungo

Sing mbaurekso omong, ojo lali madep ngulon yen butuh opo-opo

Moro’o kapan ae tak ewangi yen iso, jare konco-konco

Dibengoki Maling goro-goro tau nyolong sepeda karo suvenir manten

Diundang Gondrong polahe lanang tapi macak rambut dowo

Diceluk Kunti jare medeni koto demit-demit nang tipi

Dijenggongi Edan, utekke penceng ra karu-karuan

Mbuh sing endi padananmu sing jelas kon koncoku

Jareku masio tho tambah tuwo ojo lali karo impianmu

Ra tak sangoni tapi pasti tak kancani

Keren, jelas iku sing pantes nggo awakmu

Jare simbah awakmu tambah tuwo, iku ngono mung mongso

Jare bapak ibu tambah umurmu, ongko ra ono artine opo-opo

Jare sing mbaurekso akeh-akeh topo, topo tok yen ra diamalno yo nggo opo

Jare konco-konco ojo lali asalmu, iku ngono yen joyo yen rekoso ojo-ojo podo mlayu

Tambah tuwo iku wes pesti tapi tambah pinter iku sing kudu dipikirno ket saiki

Ora ngerti kapan mati tapi yo ora usah wedi

Ndang obah lan rubah dunyomu saiki

Amargo sesuk-sesuk ora ono sing iso njanjeni

Dungoku iki kanggo koncoku

Sing jare asu masio asline ayu

Sing rumongso konco, ayo diamini

Sing ora seneng, meneng ae ojo disedakno

“Duh Gusti paringono konco kulo wong keren sing lagi ulang taun niki urip ingkang barokah. Paringono utek ingkang tansah landep ing pikir, manah ingkang tansah welas maring sesama. Waras batin lan rogo supados saget terus jejek lan saget mbuktikno yen mboten sio-sio disilihi nyowo. AMIN!”

3 thoughts on “DOA WONG EDAN KANGGO WONG KEREN

  1. weh iyo! selamat ulang taun ae gae arek sing ancen’e keren iku! tambah sip thok pokok’e. ayune pinter’e, edan’e tambah maksimaaal!

    Like

  2. Just want to say what a great blog you got here!
    I’ve been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

    Thumbs up, and keep it going!

    Cheers
    Christian, iwspo.net

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s